Prosena kaša s sadjem

Prosena kaša s sadjem in nekaj drugimi dodatki je lahko super nadomestilo nezdravim izbiram malic na vašem delovnem mestu ali pa doma.

prosena-kasa-s-sadjem-fitiinsik.si

Sestavine za proseno kašo s sadjem:
  • skodelico prosene kaše
  • raznorazno sadje po izbiri (najboljše 1 količina kuhane prosene kaše, 2 količini sadja)
  • 1/5 skodelice lanenega semena
  • pest ali dve oreščkov po izbiri (najboljše namočenih)
  • pest ali dve suhega sadja
  • cimet
Kako vse skupaj pripravimo:

Proseno kašo damo na sito in jo nekoliko speremo pod tekočo vodo. Med tem zavremo vodo, v katero stresemo proseno kašo (količina vode je 4/1 v primerjavi s kašo). Kuhamo cca 10 minut. Ko je prosena kaša skuhana, dodamo suho sadje in potresemo cimet (po občutku).

Sam sadje izberem glede na letni čas. V tem času imamo na vrtu precej jagod, malin, grozdja in robid, tako da temu sadju dodam še kakšno drugo sezonsko sadje, kot so breskve, lubenica, jabolka, marelice, fige… Sadje narežemo na poljubno velike kose in dodamo v bolj ali manj ohlajeno kašo. Vsemu skupaj dodamo še lanena semena, ki smo jih zmleli v kavnem mlinčku (lahko tudi kako drugače) in namočene, ter odcejene oreščke.

Dobro premešamo in po želji dodamo še navadni jogurt (sam uporabljam sojinega), ali pa rastlinsko mleko.

Količina, ki jo dobite po tem receptu zadostuje za cca 3 osebe.

Prosena kaša s sadjem nima izrazitega vonja, tako da je primerna izbira za malico tudi za poklice, kjer imate direkten stik s strankami (maserji, frizerji, prodajalci, zastopniki…). Kaša zmešana s sadjem in vsemi ostalimi sestavinami (razen jogurta oz. rastlinskega mleka) vas bo v hladilniku počakala tudi dan ali dva.

Pa dober tek!

Edino pošteno je, da deliš...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin